Mycket har hänt idag :)

image12
Jerry

image13

Magda & Jerry
image14
Jerry & Molly




Oj så mycket beröm jag fått för lilla Magda idag :) Har varit dålig med koppel träning på henne,mycket lättare att ha henne lös hehe

Hon går så fint bervid mig utan att gå fram till varken människor,hundar eller katter eller vad det nu kan vara utan att jag gett tillåtelse :) Bryr sig knappt,skönt..

Gick förbi en kvinna med en tax förut och så har jag Magda på ena sida och talar med henne, hon håller ögon kontakt hela tiden som vi går förbi kvinnan och taxen.. Kvinnan iaktar oss hela tiden för att hon ser ju att Magda är okopplad och så utbrister hon Guuuuuuud vad duktig.. Tack säger jag,vi tränar för fullt :) Gick förbi en katt som satt och tittade intensivt på oss härom dagen, Magda bara titta och gick vidare..

Hon är så duktig Magda, väldigt kontaktsökande och lätt lärd.. Hoppas att detta håller i sig så att hon kan gå lös och att hon vill ha kontakt.. Molly är också duktig iofs :) Vi skall tävla i Rallylydnad den 14/6 håll tummarna för oss:)





Jaha.. Farsan min köpte en hund för ca 1år sen och han fick inga papper med för det skulle hon skicka med senare.. Farsan bryr sig inte så mycket eftersom jag och hon har gemensamma kompisar så..   Nu ett år senare har jag legat på henne att hon ska ta och skicka in ägarbytet snart så att Farsan får sin hund skriven på sig så att inte hon kommer sen och bara kan komma och hämta honom.. Dem skrev inget kvitto..


Hon erkänner tillslut att hon inte har papper på hunden men lovar att leta reda på nummret till ägaren innan.. Jag ringer till Jordbruksverkar för att beställa papper så att det är bara att komma och skriva på.   Idag fick vi nummret till förra ägaren ( V ), det visar sig att hon inte heller har papper på hunden, nehe ? Hennes ex hade tydligen varit tillsammans med den tidigare ägaren (a).. Så hon ringer runt för att få tag på denna (A s) nummer..Jag ringer dit.. Hon har inte heller papper på hunden ? För att när hon köpte honom så var det ett impulsköp mitt i natten och hon hade lagt papprerna på bil taket och kört iväg.Hon ägde hunden 1vecka då han var 6månader hammal... Hmm men iaf så hon visste hon iaf staden där denna Jonas ****** bodde i så jag kunde åtminstonde hitta det nummret på hitta.se..

Allså Jonas är det som står som ägare i papprerna.. Både inte han ha märkt att han fortfarande efter 4år står kvar som ägare ?


Farsan hund är 4år gammal.. Farsan är hans 5:e ägare.. Hmm han är väldens snällaste hund, visst han är lite vild och skäller lite på andra hundar, men han är snäll på både barn och människor, helt underbar.. Lättlärd och han har blivit 100% lugnare sen min farsa tog över honom..

Men allså jag har ringer som en idiot hela dagen efter alla dessa människor. Och nu svarar inte denna Jonas ***** i telefonen.. Så detta ser inte ljust ut..

Det jag tänker mest på att om det skulle hända något ? Då är det ju denna JOnas dom blir skyldig ?

Vi har hans chipnr och allt.. det ända vi behöver är denna jonas personnr så att farsan äntligen kan vara den riktiga ägaren till honom..


Visst min far har varit slarvig att inte legat i tidigare plus att han inte skrev kvitto osv, men efter ett tag så tänkte han ju inte på det längre..

Oj detta blev långt, nu har jag skrivit av mig lite hehe.. Ska fortsätta ringa nu..

Ni fattar säkert ingenting om det jag skrivit

Kanske blir du mer förstående när du tränar hunden ?



Klicker som sällskapslek

Denna sällskapslek är egentligen är en övning för att förstå klickerträningens syfte. Två eller flera personer kan vara med där en ska agera "tränare" och en ska agera "hund". Låt fantasin flöda i detta sammanhang.

Den ena personen agerar tränaren och hittar på en övning som hon vill att den andra "hunden" ska göra. Leken påminner mycket om gömma nyckeln. Hunden får alltså inte veta vad hon ska göra utan får experimentera sig fram med hjälp av klickljudet (i gömma nyckeln leken brukar man säga varmt/kallt, i denna lek använder man klickljudet istället för ordet varmt) Den som leker tränare ska hitta på något som "hunden" ska utföra. Men eftersom hundar inte kan mänskligt språk kan tränaren kan inte ge hunden några ledtrådar om vad hon tänkt sig att den andre ska göra. Kanske vill hon att den andra ska resa sig upp och stå på ett ben, flytta kaffekoppen på bordet till köksbänken eller ta av sig glasögonen för att ta några enkla exempel.

När hon väl bestämt sig är det dags för "hunden" att börja experimentera sig fram. För att "hunden" ska vara villig att experimentera behöver hon uppmuntran för minsta lilla gest i rätt riktning. Förvänta dig alltså inte att hon t.ex. ska ta i koppen utan klicka bara hon tittar i koppens riktning.Tränaren rannsakasNär "hunden" förstått och gjort rätt handling får hon berätta för "tränaren" hur hon uppfattade sina instruktioner.

Ofta framkommer det då att klicket låter vid fel tidpunkt. Man råkade klicka fast det inte var meningen, man klickar till lite sent eller lite tidigt, för man trodde att den andre var på väg att göra något osv. Gemensamt för dem som fått leka hund är ofta en känsla av hjälplöshet. Man provar allt möjligt men inget tycks få den andra att klicka. Eller så klickar den andre om och om igen men man kan bara inte begripa vilken handling det är hon klickar för.

Har man blivit utsatt för att få vara hund en gång brukar man bli lite ödmjukare inför de krav man ställer på sin egen hund. Man blir villigare att belöna ofta och för bara små framsteg och man blir betydligt mer noggrann med att klicka vid rätt tidpunkt. Vad är det nu du ska klicka? Bestäm dig för att lära din hund något (vad? Använd din fantasi) och snåla inte utan belöna minsta lilla som din hund gör i rätt riktning.

Mina små bebisar!!

image10image11

Gud vad jag är dåligt på att skriva blogg :P

I tisdgas var sista kurstillfället, har tränings tävligt... Molly löpte med andra ord det gick Bajs dåligt hmm. Sen fick väl Matte prestations ånges *inte ;)* Så det hjälpte ju inte till i situationen hehe!

Får se vad det blir för nästa kurs :) Funderar på att ta upp agilityn igen, skulle villja gå en spår kurs med henne också :)

Jaha Magda då, hon är så himla duktig och lättlärd.. Håller på att lära sig varsegod och det går jätte bra så länge det  inte dröjer för länge :) Älskar ALL mat, grönsaker och frukt! Muma sa Magda..

Håller på att försöka klicka in henne, och det är jätte gott säger magda,och vi håller på att lära in "stå" Så att vi blir sjärnor på utställningar sen :)

Väntar på att få nummret till någon retriver instruktör.. Vill gå valp kurs, appoterings kurs, jakt Inom hennes område och sen skall vi även prova på Rally lydnad & viltspår och mycket mer.. Än vet jag inte riktigt vad jag vill hålla på med.. Hon älskar att bära på saker *skor* och bollar och sånt.. Så hon blir nog en bra apptör..

Jag har henne lös jämt, hon går jätte fint och lyssnar bra till pipan. Får ryta till lite om det är någon väldigt intressant doft men sen då kommer hon så sött :) Hon går inte fram till människor, hundar,katter eller jagar cyklar längre.. Så vi skall hålla på detta och förstätta.. Hm kanske skulle börja öva på att gå i koppel snart också :P HIhi

Hon och Nea är typ som syskon :P Nea sitter och "läser" boker och Magda kommer som en ångvält och snor boken eller Neas snutte eller någon leksak. Hon ska bitas lite i armarne och pussa på nea och jaa är allmänt busig :) Men Nea  är jätte duktig och säger NEJ och "nyper" tag lite lätt så släpper Magda sen och dom blir vänner :)

Molly bryr sig fortfarande inte om Magda,men om andra valpar bryr hon sig ?Var hos far en sväng och hans granne har skaffat en Pincher valp 3månader gammal (ny kommen från uppfödaren) Livrädd för hundar men Magda ville leka..Men Jerry (pappashund) stod och skällde och Molly ville så himla gärna hälsa och eftersom hon var så rädd så vi gick ifrån en bit och släppte Magda och Ella som hon hette, åhh så söt :) Hoppade upp i min famn för människor var hon inte rädd för. Men Magda som var 1månad yngre var hon rädd för ? :P hehe Jaja iaf Molly har aldrig rymt från pappas uteplats förut men idag gjorde hon det, hon hörde väl Magda stå och skälla ( Haha hon bryr sig lite iaf ;) )


Nee nu måste jag pysa

Nu har Magda kommit hem!

Ja i fredags  Åkte vi och hämtade lilla Magda, gud så dom hade blivit stora, åhh så gudomligt söta allihopa!  Meta släpper ut Magda från hundgården och hon springer runt och hoppar och pussas och bara är så underbar :)

Vi går in och talar lite och skriver på papper, sen är det dags att åka hem.. Vi sätter oss i bilen och efter "bara" 45 minuter av skrik och ylande så sover Magda som en stock resten av vägen hem :)  Väl hemme så släpper jag ut henne ur bilen och det kommer 3st cyklar och magda sätter fart efter som en galning och tjejen på sista cyklen är tvungen att stanna för att jag ska få stop på henne :P

Nästa gång hon försöker dra så säger jag bestämmt NEJ och stötter till henne lite försiktigt, tydligen funka det bra för nu drar hon varken efter människor,cyklar eller hundar :) Och Lystrar varje gång man säger nej..

Änvänder visselpipa för inkallning och det går hur bra som helst, funkar det inte att bara ropa efter henne så visslar jag två korta signaler så kommer hon på en gång, utan att ens tveka hur gott det än luktar där hon står :)

Åhh så skönt det är att sova också sa hon, hon lägger sig där hon blir trött hehe,, Jag har gjort ordning en fin bur av kompostgaller med hennes madrass och hennes filtar och lite ben osv, hon ligger och tuggar ben där ibland men aldrig annars :P Ligger helst på golvet..


Molly bryr sig inte om Magda överhuvudtaget. Det började med att Molly låg och tugga ben i sin korg och då ville Magda ligga hos Molly och det tyckte inte Molly var en lika bra idé så hon sa ifrån..Men det är ju iofs bra, nu vet iaf Magda sin plats i flocken och är väldigt undergiven mot Molly, inte rädd men undergiven..

Så Ja, allt funkar bra här hemma än så länge..


Nu måste jag duscha och fixa och dona..


C U

RSS 2.0