Funderingar






Kan ni släppa eran hund typ på en äng eller liknade ? Allså om den skall leka med en hundkompis osv ?


Vad jag tycker nu förtiden så verkar det som att färre och färre kan ha sin hund lös ? Kanske inte stämmer men det är vad jag har fått intrycket av.

Samma med hundmöten och utfall, tycker att det verkar som att fler och fler hundar gör utfall nu förtiden ? Trots att folk verkar "veta" mer om hund nu än då ? Eller kan det bero på alla olika slags tränings allternativ som förvirrar folk ? Men ska göra på ett visst sätt osv..Nu säger jag inte att man är "okunnig" bara för att man har en hund som gör utfall, utfall kan bero på många olika orsaker....

Jag vet inte bara en tanke.Fler än jag som tänk samma ?




Stallde dessa frågor på Vovve.net och efter att ha läst igenom alla svar osv.Så känns det som att på "påståendet" att det är färre hundar som kan vara lösa idag beror på att vi "förmänskligar" hunden nu förtiden. Dvs att vi mesar mer med våra hundar nu och är med andra ord rädda att just hunden skall smita, vi är mer på spänn och hunden känner av detta och just smiter.


Angånde hundmötes " påståendet" att hundar gör mer utfall nu. Så verkar det som att det är mer folk som skaffar hundar nu och att problemet uppmärksamats mer nu. Samma där, vi "förmänskligar" våra hundar, vi ger dom inte den sociala  biten, utan tror mer att hunden klarar sig med sin människo familj. Man är så rädd om sin egen hund och tror ont om andra hundar att det blir omedvetna signaler/ryck/korta kopplet = Hunden bli osäker och därmed (vissa) utfallen. Fler och fler skaffar hund, utan att veta vad man "ger sig in på" , hundarna bli understimulerade och understimulerade hundar blir frustrerade. Frusterade hundar sysselsätter sig själva (biter sönder saker, hoppar,skäller , biter , gör utfall och blir i vissa fall ohanterlig) Det resulterar till alla dessa omplacerings hundar det finns på blocket nu te.x. Herrgud vad det omplaceras hundar. Och även allt detta prat som det blivit det senaste,  om hunduppfostran. Det har väl aldrig talats så mycket om den som nu ? Allt är fel, i stort sett.. Väldigt mycket JAG har rätt - DU har fel - GÖR såhär.


Är det då konstigt att våra hundar är stessade ?  Folk tänker för mycket - Uppfostra dig hund så som du själv känner. Är du en Mjuk person så kan du inte uppfostra hunden med hårda (för att någon kunnig människa säger det) metoder som inte känns rätt för då ljuger du för dig själv. Och du kan ju inte lära ut något som du själv känner är fel, då blir du osäker och sänder ut samma signaler till hunden och det resulterar till att du får en hund som inte lyssnar och blir osäker själv!


Jaja det var lite tankar jag hade iaf =) Komentera gärna inlägget och ge egna teorier :)



P.s Allt går bra med Magda, hon älskar fågel rester och bananskal! Jag och Molly blev diskade på Rallylydnads tävligen för " hund ej under kontroll "MOllan var seg som ett as, det var varmt.. Vi går in på banan hon gör det hon bli tillsags till vi kom till " ett steg sitt, två steg sitt tre steg sitt" på andra så satt hon sig sedan la hon sig ? och så RULLADE hon sig mitt på banan så därav blev det "hund ej under komntroll" Men vi fortsatte banan ut iaf :) Men som sagts tidigare Mollan vill helst bara sova :P 


 




Minna & Shiva





Dum,dumare & Dumast




Älskade och Saknade Är ni båda två!









Magda och Jerry


Nu är matteledigheten slut!

image15image16

Ja nu tar dagmatten "över" från och med imorgon..Usch hur ska detta gå ? hehe Hon har ju haft molly i snart 1år och det har funkat kalas.. Men lilla Magda är ju bara 11veckor gammal ju..

Hon var här nyss och vi gick igenom allt mellan himmel och jord som handlade om magda :p Hehe känns som när jag lämnade min dotter på dagis första gången :P Helt nervöst..

Dagmatten skall vara hemma hos oss ibörjan så att Magda inte river hennes lägenhet :P Det värsta är ju att dom kommer få vara själva mer än dom är vana vid. Jag går hemifrån vid 06.30 och dagmatten kommer vid 07.30-08.00 sen så är hon hos dom i till 09 sen skall dagmatten iväg till jobbet och kommer tillbaka vid 12.00 och sen ska ju hon ut med molly så att hon får en långpromenad och då får ju magda vara själv igen ca 1h..

Usch kommer hon klara detta ? hithills har ensamhets träningen gått kalas.. Dom har varit själva tillsammans i ca 3h och Magda har varit själv utan molly i ca2h och detta har gått utan problem överhuvudtaget..

Men nu är dte ju så många ggr om dagen lilla valpen ska vara själv.. Fast iofs är hon ju bara helt själv ca1h och det är ju när Mollan är ute..



Jaja hur gick det för er när ni börja jobba igen ? Själv har jag varit hemma med valpen i 3veckor nu..ekonomin tillåter inte längre..

Dock skönt att börja jobba, blir lite semester :P

RSS 2.0