Rubliklöst

Igår när Kenny om hem gick vi till pulka backen med nea och hundarna och åkte lite pulka.. Kenny och magda sprang upp och ner upp och ner i denna jävla backe, hög var den. Sen så skulle kenny åka och tog magda i knät och åkte i väg. Stackars hund hehe.. Jag och Mollan stod mest och titta på :P Vi sprag runt lite och latja för att hålla värmen :P

Nea och jag gjorde värsta vurpan,stackars bebis :P  

Spann för pulkan efter molly så hon skkulle dra, behövdes inte så mycket uppmuntran igår, hon gjorde den nästan självmant och fort gick det också :) Till neas förtjusning..

Sen tänkte jag att jag skulle prova med Magda, trots sin unga ålder.. Kan tillägga att pulkan var så lätt att jag kunde dra den med ett finger, nea är ju inte så tung. Tog på Magda sele och hon drog på, hon märkte knappt att hon hade något därbak :) Hon fick dra någon meter bara,,, Gud vad jag längtar till hon är stor nog och kan dra ordenligt..


idag så efter jag lämnat bebis på dagis så tog jag med mig hundarna ut i skogen och träna lite apportering med Magda.. Körde mest sök och markering... Skogen här uppe är inte så bra mycket höga stenar så jag kunde inte göra å långt i taget eftersom jag inte såg hur det såg, så hon inte skulle ramla och skada sig.. Hon gjorde jätte bra ifrån sig, avlämnandet var sådär, början så latja hon myket och stod mest med dummiesen i munnen och gick fram och sprang i väg och kom fram,, men efter ett par tre gånger så kom hon fram korrekt..

Måste lära mig att inte strääääcka mig fram emot henne när hon kommer, jag gör det för att hinna ta dummien innan hon släpper för tidigt, Men när jag gör så ser det ju verkligen ut som att jag ska TA DEN I FRÅN DIG ::P hehe så idag så luta jag mig bakåt ist..  Jag varva och gav godis vid korrekt överlämnnde *även om jag inte ska* Men om jag ger godis ibland och bara berömm ibland så känns det som att hon verkligen komer. Men som Tjerese säger, tillochmed en idiot kan apportera, hon är avlad för detta hon ska knappt behöva ett berömm. Berömmet är att hon FÅR hämta dummyn..

Ja, jag vet att jag gör fel ibland, men det känns bättre för mig att berömma. men jag försöker hålla inne med det så mycket det går, godis ger jag VÄLDIGT sällan, om hon är extra busig kan jag muta med godis *helt fel* men jag får så ont i halsen när jag srår och morrar :P

Meenn över det stora hela gick det bra, hon var jätte duktigt..


Molly var så taggad idag att jag la ett kort spår till henne, det fick inte ligga och dra sig mer än någon minut men det är ju snö ute så det var super lätt iallafall för henne.. Längtar till bar backe,,



Ikväll ska jag jobba!!

Grattis Älskade lilla Molly

Igår var jag ocg Magda i trångsund och träna.. Vi körde lite markering och sök, och lite smått och gått. Men framfrallt så busa Oliwer och Magda som dårar. Dom behövde det. Speciellt Magda har varit fullt upp hemma med sjuka ungar och allt så har blivit lite träning och lite bus. Så hon körde slut på sig själv igår :P

Vi tog som vanligt kort, men Therese måste lägga in dom på sin fars data och det tar en stund så ni får vänta lite på kortet, tyvärr.. Jag har inte heller sett dom så jag är lite nyfiken jag :)


Mollan fyllde år igår med 7år gammal, vart dock inget firande igår.. Jag var i väg med Magda hela förmiddagen och på eftermiddagen så skulle jag jobba =( Ska köpa anåt fint år henne idag ist.

Om n i undrar varför Molly aldrig är med när jag och Magda tränar så är det för att hon skulle bara stå upp bunden och sura. Hon hatar allt me träning och göra. Och speciellt jakt träning, dvs apportering hon förstår inte varför man ska springa runt med saker i munnen. Och eftersom hon inte kan vara lös så kan hon inte busa med dom andra heller så det skullle bara vara synd om henne..

Ska ut och träna lite markering och vlämning med Magda senare.. Måste bli bättre med avlämningen...

Hoppas på bar & torr backe nu så vi kan dra igång med viltspåret också, så vi kan starta prov någon gång....




Bokat biljett hem till Kumla så på Söndag åker Jag, Nea och dogsen till kumla..Tänk om nea måste på toa :s hjälp... Aja det ska väl gå bra tar ju bara typ 2H...



Vi ska ut och åka lite pulka sen tror jag, längtar tills magda kan dra pulka.. Nästa vinter så. Efter hon är röntgad och allt så ska vi köra in henne både på pulka och vagn.. Ska köpa klöjver väska med, när jag har råd :S Dyrt med hund..



Om 2veckor och 2dagar är det dags för tjockens första uställning :)





rubriklöst inlägg

Nu är har jag anmält oss till 3st utställningar alla är i sollentuna!

Cavalier klubben i sollentuna 14feb
Dobermann klubben i sollentuna 28feb
Grand danios klubben i sollentuna 28mars

Alla är inoff, bra träning för mig och lillskiten


Och alla i sällskap med Therese & Oliwer, tack!


Måste ta ledigt/byta ett pass på jobbet för att kunna åka på doberklubbens utställning. Men det går väl att fixa, eller ? :)


Jobbar hela helgen, sen i Onsdags.. Kul :)  Dagpass dock :P 


Gjorde några enkla sök övningar med Magda förut, inomhus.. Lite små trix med Molly. Orkar inte idag, Trött.. Nu ska jag sova





Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya

Inomhus träning

Ja har precis tränat lite stadga och överlämning med magda, slänge in lite sök också.. Här hemma :) det är för mörkt ute.. Men är det något som vi måste jobba med så är det överlämning och stagda.. Stadgandet går mycket bättre nu. Överlämningen är lite si och så med, ibland som en klocka och ibland så släpper hon vid fötterna..

Men men hon börjar bli bättre. Mollan var med och lekte sök men hon hade ingen aning om vad dom leta efter :P Hihi gumman. Ska ut med dom nu i mörkret..



Ännu ett rubliklöst

Kom på mig själv, jag satt och tänkte på Minna. Älskling då. Du kom som en stressad omplacering till oss, min dröm en boxer...Men nu........Det över strax över ett år sedan du flyttade nu. Du har det bra nu, har jag hört.. Mys mongo..

Du var så himla tacksam att träna, leka och mysa med.. Du var så sött så himla ful söt  =)  Alla sa det jämt. Fin kroppsform och anknosen, precis som din mor (hon har ju iofs ännu värre)

Du trivdes inte i "stan" du hörde hemma på landet. Det var en rikltigt tungt beslut att fatta. Men din vantrivsel gjorde ju att det blev så tokigt allt.

Kommer ihåg i början, jag kom inte på en enda anledning till att jag gav bort dig.. Inte en ända, Jag hade bara "inbillat" mig att du vart som du vart.. Ringde till sussi om stöd. Hon fick mig att inse att jag gjorde det rätta..

men det sved så i mitt hjärta att lämna dig hos den underbart (litte udda) trevliga paret,mitt ute i ingenstans, precis så det skulle vara. När jag satt ner och gav dig en sista puss på nosen, du flög på mig och tokpussa mig. Som om du viste? Vi gick, jag och Ola. Stängde dörren. Hörde hur du skrek där inne hoppa på dörren, du ville efter. Tårarna brände som syra i ögonen. Rann ner dör mina kinder helt okontrollerat och ostoppligt. Jag som ville vara så tapper och inte visa hur ONT det gjorde.. Trots att jag vet att jag gjorde rätt, så gjorde det så ont..






































Vadå ? Vara stilfull ?

Igår var jag och Magda i skarpnäck hos T. Vi jakttränande och utställnings tränande :) Vi höl på med lek inräknat så i 3h :)

Magda var en riktig liten bus unge igår ska jag säga. Märks att hon har mycket kvar att lära om livet :P Hon flamsa runt med dummysarna och kom när hon själv kännde för det i början. Sen när hon lugnat ner sig så kom hon fint. Vi behöver träna på överlämnandet lite grann. Eftersom jag inte hade tänkt att träna jakt med henne från början så har jag inte brytt mig om överlämnandet förut. Magda i Chock, vadå ? Ska jag inte göra så här länge ? Matte är du kocko eller ? :)

Oliwer klarade övningen lätt :) Hehe det var kul. T stod nere med Oliwer och jag stod uppe och kasta runt dummies och han hämtade fint, sen sprang han fram till mig och skulle hämta resten sm jag ej kastat ut än ? Haha han tänkte väl att om jag gör det nu så slipper jag springa 5ggr till :P

Utställnings träningen gick sådär, inte magdas starka sida att springa runt och se söt ut med en smalt koppel runt halsen och sen ska hon stå still också i kylan, jorå.. Haha nä men det gick bra.. Kallt som fan var det med det gick bra.

Glömde låna med dummies av T, fuck.. Så tills vi ses i igen så blir det nog bara jaktlydnads träning för Magda. Oj vi har mycket kvar att lära om vi ska bli framgångsrika. Det är inte så lätt som det verkar..
Fick låna en bok av T " reterivern som appotör" . Boken är jätte bra, lättläst och lättförstodd. Så nu är det bara träna och träna  *Haha Zara latmask*


Sen måste jag köpa en drag sele också eftersom att Magda måste börja träna med att den på sig, hon ska ju liksom bli draghund också :) Bra att lära henne att gå runt i selen utan tygnder, kanske bara hänga lite petflaskor med lite sand i eller lite kedjor så att hon vänjer sig vid ljud där bak..

Bilderna kommer så snart som T lagt in dom i datan......


Måste in och köpa blod snart.. Så det blir dags fär viltspår igen..


Ikväll blir det långis med Mollan :) Älsklings hunden...


2009 ska bli mitt år. Det kommer blir förändingar och förbättringar




Sooo Long

RSS 2.0